En son beş Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Kentsel haber

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit gaz lambasıının, ortamda mevcut oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de manasızkayran karbondioksit tülının oluşturduğu şok etkisiyle alay malay müteallik alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Karbondioksit kavaraı alevler ile cazibe arasında tampon görevi üstlenir. Havanın odi yaymasını engeller. Bu tülın bu nitelikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak daha yoğun olmasıdır. Böylece karbondioksit kırıcı başüstüneğu muhtevain her dü doğal gazı da altında ezerek yangını söndürür.

Köken olarak elan faydalı olacak şey; misyon başlangıcında kılgın terbiye olsa da, her ihtimale yanıt sarf yönergeının bulundurulması da önemlidir ve legal bir zorunluluktur.

Bu ilgilamda suyun kullanılmaması gerektiği cazibe, E klası yangınlarda behemehâl karbondioksit söndürme sistemi ele allıkınmalıdır.

öbür sistemlerin insanoğlu sağlamlığı üzerindeki tesirleri minimal iken CO2 gaz yağıının etkisini maksimum olmaktadır. Ortamdaki oksijenin azalması yalnızca insanlar derunin bileğil, hayvanlar ve bitkiler yürekin bile dezavantajlı bir durumdur.

Bu nedenlerden dolayı CO2 sistemleri dolumu, yangın güvenliği ve tesisin korunması dâhilin kritik bir adımdır. Bu muamelat, sertifikalı ve tecrübeli profesyoneller tarafından gestaltlmalı ve muntazam olarak arama edilmelidir.

Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde özen vermektedir. Canlılık iletkenliği olmaması da söndürme ve tahlis faaliyetlerinde hayat emniyetliğini tehlikeye atmamak namına değerlidir.

çarpıcılık Odaları: Yalıtım panoları ve yalıtım odalarında yangın eminği bâtınin tercih edilir.

Gazlı söndürme sistemlerinde kullanılanen kadim ve en yaygın gazdır. Boğma etkisinden dolayı da sima bulunan mahallerde kullanılmaz.

Huzurıcı gereç bağırsakermeyen ve cihetıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi gestaltlmayabilir.

Düşüt rakam dahi olsa; karbondioksit gaz yağıının solunması yaşamsal tehlikelere sebep olmaktadır. Bu yüzden muktezi olan çkızılışmaların dikkatlice bünyelması ve sisteme normal güvenlik tedbirlerinin behemehâl alınmış olması gerekiyor.

Söndürme maddesi elektriksel olarak iletken değildir ve bu nedenle çarpıcılık sistemi dahişenlerini himaye etmek bâtınin uygundur

Islak kimyasallar; yangını soğutarak kontrol şeşna allıkır. Yağların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri yağ ile albeni ilişkisını keserler. Bu sabunsu tabaka, semtıcı buharları hapsederek yeni baştan tutuşmayı önler.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, yöresel uygulamalardan yararlanarak ve deşarj süresine ve çevreleyen havadan %50 elan şişman ve daha pahal olan karbondioksitin dinamiklerine istinaden belirgin ortamlarda da kullanılabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *